Everydays: The First 5 000 Days

Ett digitalt konstverk av konstnären Mike Winkelmann som ger ut sin konst under namnet Beeple.  Detta konstverk är ett pågående projekt som innebär att Beeple skapar ett objekt varje dag, även på obekväma dagar såsom hans bröllopsdag. Varje år gör han en rendering som han säljer. Denna version visar de första 5000 dagarna och det har sålts för 69 miljoner dollar på auktion hos Christie’s i mars 2021. 

CryptoPunks

En samling av 10 000 unika pixelart-karaktärer, har sålts för miljontals dollar på olika auktionsplattformar. Den högsta priset för en enskild  Cryptopunk hittills är 23 miljoner dollar.

Clock

Denna NFT har en något ovanlig historia. Den inrättades för att generera pengar till Julian Assanges försvar efter hans omstridda frihetsberövande i maj 2019. Mer än 10,000 givare bidrog med svindlande 100 miljoner dollar.

crossroad

Denna NFT såldes på NFT Exchange Nifty Gateway för 6,6 miljoner dollar, även detta skapat av Beeple.

Verket visar Trump efter att han förlorade presidentvalet 2020 mot Joe Biden.

Crossroad hade den anmärkningsvärda egenskapen att säljas före valet och förändras i enlighet med resultaten (om Joe Biden hade förlorat var det han som legat ned på marken).

Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht Club är en serie med 10 000 digitala bilder av tecknade apor. Skillnaden på denna NFT mot andra är att det ingår en möjlighet att, i verkligheten, vara ombord på en yacht som klubben äger. Den dyraste apan såldes för 3,4 miljoner dollar.

beanz

Beanz är en samling på 19950 st små söta figurer som köps och säljs som samlingsNFTs.